Binche cursus

16 mei 2019
op naar de 1e hoek van zakdoekkantje met grote sneeuwvlok

 

Een van mijn leerlingen wil graag Binche leren klossen. Dit houdt in, dat ook ik me hierin moet verdiepen. Ben dus ijverig begonnen en moet proberen haar voor te blijven. Het eerste kantje was een oefening in de grote sneeuwvlok. Daarna de toepassing in een zakdoekkantje. Gelukkig hoef ik dat niet helemaal te maken. Begin en 1 hoek is genoeg.

oefening in de grote sneeuwvlok

 

Hiernaast moet ik nog voor 1 kringlid, die ook bij mij les heeft, nog een aantal vierkantjes tekenen en waarschijnlijk nog een paar voor haar klossen. Kortom ik hoef me absoluut niet vervelen. Ik moet er eigenlijk voor zorgen, dat mijn eigen projecten er niet onder gaan lijden. Dat ik ook daar voldoende tijd voor reserveer. Een uitdaging.


Het 9e vierkantje af

2 mei 2019
het laatste vierkantje in ’s Gravenmoerse kant

 

Het 9e vierkantje voor de tentoonstelling voor ’t Aemstelkant is af. Nu bedenken hoe ze op een vierkant canvas moeten. Ik kan het nog rustig bekijken, want er is nog tijd genoeg. De tentoonstelling is pas in oktober.
Ik moet nog wel wat doen voor de kringleden die ook bij mij op les zitten. Voor hen teken ik de vierkantjes en die zijn nog niet helemaal af. Maar dat zal ook wel lukken. De een is ook al bijna klaar en de ander schiet ook al op.

torchon vierkant

© Gon Homburg. Laatst gewijzigd 4-01-2024