Regiodag Noord-Holland

13 november 2018
regiodag 2018

 

Zaterdag 10 november was de Regiodag Noord-Holland. Er waren 27 deelnemers om een mooie ster of het lantarentje te klossen, die Thea de Roode voor ons had ontworpen. Er werd enthousiast geklost en geanimeerd gepraat. Ik hoorde, dat bij sommige andere groepen het idee leeft, dat iedereen bij het kantklossen stil en gecontreerd is. Op zo’n dag is het zeker niet stil, terwijl toch iedereen geconcentreerd bezig is. Ook het onderlinge contact is heel erg belangrijk.
Thea, bedankt voor deze prachtige patronen en organisatie bedankt voor deze heerlijke dag.

de sterren en het lantarentje

 


Kantmarkt

8 november 2018
een van de kramen

 

Afgelopen vrijdag en zaterdag was de Kantmarkt van de LOKK in Maarn. Ik had niet echt veel nodig maar het altijd leuk om vrienden te ontmoeten. Het was misschien niet zo druk als andere jaren, maar ik hoorde dat de handelaren tevreden waren over de verkoop. Ik was er vrijdagmorgen redelijk vroeg. Misschien werd het later drukker.

een andere kraam

 

Ik voelde me niet erg lekker, erg verkouden. Dus ging ik vroeg naar huis. Gelukkig heb ik wel kunnen kopen, wat ik van plan was: een paar klossenhouders.

klossenhouders

OIDFA contactdag

1 november 2018
badgeOIDFA contactdag

 

Afgelopen zaterdag, 27 oktober was er de herfstcontactdag voor de Nederlandse OIDFA leden. Dus zoals gewoonlijk met dit soort activiteiten op naar Maarn. Allereerst werd teruggekeken op het Lace Event deze zomer in Zaandam. Annemieke had daarvoor een leuke Powerpointpresentatie gemaakt.
Daarna nam Ina Blaas ons mee door haar kantleven. Van de basis naar de Withof Duchesse, dan via de Valencienne en Chantilly naar de Gravenmoerse kant en het tuleborduren.

Withof Duchesse gemaakt door Ina Blaas

 

Naast vele workshops, die ze gegeven heeft in zowel ’s Gravenmoerse kant als tuleborduren heeft ze over het tuleborduren een boek geschreven.

boekjes geschreven door Jan en Ina Blaas

 

De workshop, genaamd Experimenteer Kantje, was gebaseerd op een bolvormig lampje van papier. Dit erd door Liesbeth en Tine in kant omgezet. In de bandjes kan met slagen en garens geëxperimenteerd worden.

bolvormige lamp in kant van de workshop

 

Het was een welbestede dag. Volgend voorjaar weer!


©2018 Gon Homburg 06 53713715. Laatst gewijzigd: 13-11-2018