Bladwaaier vrijwel af

21 november 2019
bladwaaier

 

De bladwaaier is wat het klossen betreft af. Ik ben tevreden. Natuurlijk het is Hinojosa kant en ik heb regelmatig moeten uithalen om het zo mooi mogelijk te krijgen. Niet overal even goed gelukt. De 2e serpertina bleef in het begin te veel bobbelen, ook toen ik er een paar had uitgehaald. Toen het bandje breder werd, gingen de bobbels weg.
Hij is goed gesteven en aan de buitenrand loopt een paar met metaaldraad mee. Hij moet dus goed in vorm blijven.
Ik ben tevreden. Het is geworden wat ik voor ogen had. Nu mag Hans nog het handvat maken.
Hij is te laat klaar om tijdens het Textielfestival in Leiden in de officiële te hangen, maar ik hoop, dat hij nog in de LOKK stand kan.

kerstkaart aemstelkant

 

Tussendoor moest er nog even een kerstkaart voor het Aemstelkant geklost worden. De kleuren op de foto kloppen niet helemaal. De kaart is wat helderder groen en de ster is koperkleurig.


Regiodag Noord-Holland

2 november 2019
deelnemers Regiodag 2019

 

Vandaag was de Regiodag georganiseerd door de Noord-Hollandse kringen.
In tegenstelling tot de afgelopen jaren begonnen we met een presentatie van Tine over de kraamgebruiken van de 17e eeuw tot nu.
Interessant en met dingen, waarvan we ons nu geen voorstelling meer kunnen maken. Stel je voor, dat je hele zwangerschapsverlof in de kraamkamer zou moeten doorbrengen. Ben ik blij dat ik mijn zoon in de 20e eeuw heb gekregen.
Na de presentatie in de docentenkamer gingen we terug naar de grote hal voor de workshop.
Tine had een torchon-kantje ontworpen voor een welkomst-speldenkussentje, die vroeger ook in de luiermand zat. Ook het borduurpatroontje van het woord “welkom” zat er bij.

welkomstkussentje

 

Het was een gezellige dag. Door sommigen werd ijverig klost, door anderen gekletst, maar het belangrijkste was de ontmoeting met de anderen.

groepje deelnemers

 

Omdat er ook een tulekantje in de workshop zou zitten, gaat Tine hier nog aan werken.


©2019 Gon Homburg 06 53713715. Laatst gewijzigd 21-11-2019